Over ons

Wij zijn Herma Pellink en Don Bethume. In 2007 verloren wij onze partners en hebben hierdoor ervaren dat je het verwerken van je verdriet niet altijd met je directe omgeving kan delen. Je verdriet delen met lotgenoten, er over praten, ervaringen uitwisselen, worden vaak sneller begrepen.

Wat willen wij

Activiteiten agenda

Links & Portals

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Zoek!

Last Comments

Liesel (Mijn verhaal….):
Paula Ras (Weduwe):
Annemarie (Weduwe):
Maaike (Weduwe):
Do (Weduwe):
Rita (Weduwe):

« Mijn verhaal.. | Home | Mijn verhaal na 18 ma… »

Graag wil ik mijn verhaal delen.

Dinsdag 28 Juli 2015 at 8:30 pm. Gebruikte Tags:

Beste mensen,

Graag wil ik mijn verhaal delen. Vorig jaar in september is mijn partner overleden aan de gevolgen van kanker. Ik was 33 jaar toen hij overleed en we waren vanaf mijn 18e samen, hij was echt mijn maatje en we waren altijd samen, ook als we niet samen waren voelde het alsof we samen waren.

Hij was heel ziek, had drie verschillende soorten kanker en heeft heel lang op bed gelegen. ik studeer nog, dit jaar was mijn eindexamen jaar en ben nu bijna klaar. Het was heel zwaar. Het is nu zomer en het is even iets rustiger qua studie, en nu komt het gemis weer terug, als een klap. De periode vlak nadat hij overleden was, is heel moeilijk te omschrijven. Uiteraard was ik vaak heel verdrietig en wanhopig en had oncontroleerbare huilbuien. Maar ook had ik heel vaak een heel sterk gevoel dat hij nog steeds bij me was en me nog steeds ook steunt. Alsof hij altijd bij me is. Tegelijkertijd mis ik hem zo, en ook ons hele leven samen, we hadden een mooi leven, hij was avontuurlijk en grappig maar ook heel trouw, hij was er altijd voor me en hij accepteerde mij helemaal zoals ik ben, en we hebben een mooie tijd gehad samen.

Onze kat leeft nog en hij had die kat al voordat hij mij kende, dat beestje is 19 en zijn aanwezigheid troost me wel een beetje, dat is nog een stukje van ons leven samen.

Ik ben nog relatief jong en ik zou nog een nieuw leven kunnen opbouwen. Daar heb ik het ook met mijn partner over gehad, een week of 6 voordat hij overleed zei hij namelijk dat hij daar wel veel over nadacht en dat hij het heel normaal zou vinden als ik een leven met een andere man zou opbouwen en een kindje zou krijgen, nu het nog kon, en ik antwoordde toen dat ik dat niet over mijn hart zou kunnen krijgen i.v.m. hem (ik verkeerde in de hardnekkige illusie dat hij nog wel een paar jaar zou leven, tegen beter weten in want hij woonde toen al in een hospice, maar hij leek vaak veel sterker en gezonder dan hij was), en hij zei toen dat hij dat '"heel dom" zou vinden. Het was echt een bijzonder lieve man. Ik kan me heel moeilijk voorstellen dat ik ooit een nieuwe man ontmoet, ik bedoel een nieuwe partner zal me nooit kennen op de manier waarop mijn overleden partner me gekend heeft, alles wat we samen hebben meegemaakt, die hele ontwikkeling van 18-jarige tot 33-jarige, dat hele proces zal die nieuwe partner niet hebben meegemaakt, ik zal nooit meer dezelfde persoon zijn als ik was toen ik met mijn overleden partner was en bovendien is niemand met hem te vergelijken.

Hij heeft ongelooflijk veel pijn gehad en ik voelde me zo machteloos. En zijn laatste chemo is waarschijnlijk fataal geworden: hij kreeg vreselijke bijwerkingen die ondraaglijk waren. Toen moest hij met de chemo stoppen en na twee weken was hij overleden. Ik heb na zijn overlijden maandenlang paranoïde waanideeën gehad, dan dacht ik dat ze hem in het hospice teveel morfine of dormicum hadden gegeven en dat hij daardoor was overleden. Het kwam toch nog heel onverwacht, ondanks het slopende ziekteproces.

Het was zo'n lieve man en ik mis hem zo!!

Lk

drie reacties

Soohie - 09-08-’15 08:19
Petra - 12-08-’15 11:24
Vero - 02-06-’16 17:36
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in "reacties" te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.