Wat houdt all on 4 in?

Medische zorg

Wat houdt all on 4 in?

Als je op zoek bent naar een alternatief voor een kunstgebit dan zijn er behoorlijk wat mogelijkheden. Steeds vaker kiezen mensen voor een vast gebit in plaats van een gebit dat je kunt uitnemen. Je hebt dan geen last meer van een gebit dat los zit en je kunt altijd je tanden in hebben. Die zitten dan gewoon vast in je kaak. Eén van de mogelijkheden is een  all on 4 gebit. De 4 staat voor de implantaten waaraan de tanden vast worden gezet. Er bestaat ook een optie om te kiezen voor 6 implantaten. Welk alternatief het beste is voor jou is hangt af van jouw persoonlijke situatie. In dit artikel leggen we je alles uit over de mogelijkheid van een vast gebit met 4 implantaten, we vertellen je het verschil met het gebit met 6 implantaten en wanneer het mogelijk is om te kiezen voor deze optie. Als je op zoek bent naar een oplossing voor een probleemgebit, dan wil je dit artikel zeker verder lezen.

Alternatief kunstgebit

Als je te horen krijgt dat je een kunstgebit nodig hebt, kan dat een heel vervelend bericht zijn. We denken dan vaak aan het klapperende kunstgebit van een Opa of Oma dat ’s nachts in een glas water stond op het nachtkastje van je grootouder. De kans is groot dat je je daar veel te jong voor voelt en dat je nooit een los kunstgebit wilt hebben. Met een all on 4 gebit hoeft dat ook niet. Je krijgt dan een vast gebit dat bijna niet te onderscheiden is van je gewone gebit. Voorheen was dit een alternatief dat een stuk duurder was dan een kunstgebit. Tegenwoordig zijn er ook voor dit soort oplossingen mogelijkheden die heel betaalbaar zijn. Het is zeker de moeite waard om je te verdiepen in wat er bij jou past.

All on 4 en all on 6

Het grootste verschil tussen een all on 4 en een all on 6 gebit is het aantal implantaten dat geplaatst wordt. Dat zijn 4 of 6 stuks. Welke optie voor jou het beste werkt hangt af van jouw kaak en de staat van je tanden. Wij raden je aan om je daar goed over te laten adviseren zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Bovenkaak en onderkaak

Een all on 4 kan in principe zowel in de onderkaak als de bovenkaak geplaatst worden. Zo kun je al je tanden vervangen door een mooi nieuw gebit dat niet van een echt gebit te onderscheiden is. Je kunt weer breeduit lachen met dit nieuwe gebit en hoeft je geen zorgen meer te maken over hoe dat eruit ziet.

Is all on 4 altijd mogelijk?

Een all on 4  is voor de onderkaak altijd een optie. Voor de bovenkaak kan het wat lastiger zijn. Dat komt omdat het kaakbot van de bovenkaak meestal wat brozer is dan in de onderkaak. Het kan zijn dat er 6 implantaten nodig zijn om het gebit goed vast te kunnen zetten.

Heb je nog vragen? Klik hier voor antwoord op al je vragen.